2018/2019

Gepost 2018/12/21

Wij gaan samen op pad in 2019 maar waar het eindigt is ongewis

 

Zo is het elk nieuwe jaar weer. De balans van het oude jaar opgemaakt en omzien in tevredenheid en anders is het een wijze les geweest. Zo moeten we omgaan met tegenslagen en vooral kijken naar onze eigen rol. Kijken naar een ander, wijzen naar een ander doen wij makkelijker dan de vinger naar onszelf wijzen. Het eerste geeft een conflict, het tweede krijgt respect.

Elk jaar blik ik terug en zie of mijn voornemens uit gekomen zijn. 

Ik heb voor 2018 veel voornemens gemaakt maar velen zijn in schoonheid gestorven. Dat heeft ook wel veel te maken met één voornemen. Ik was voornemens de balans in mijn leven terug te vinden, de vriendschappen te onderhouden en te koesteren. Ik hoop toch wel weer een partner te vinden. Dat was mijn voornemen uit 2009 gedaan op mijn fietscamino naar Santiago dat ik niet langer alleen wil zijn.

Al na enkele dagen in januari ben ik in relatie met Kim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door omstandigheden komt het voornemen om Porto-Santiago samen te lopen niet van de grond. Samen lopen wij wel het Krijtlandpad. Wil ik als vrijwilliger mee met seniorenvakantieplan is mijn afwezigheid thuis een reden om niet weken weg te zijn. Evenementenbegeleider bij het Rode Kruis gaat niet door. Ook dat vraagt veel afwezigheid en wat mij ook afschrikt is de drugsellende op de festivals. Wat wel blijft is mijn vrijwilligerswerk in Roncesvalles. Dat was dit jaar door het slechte weer en weinig vrijwilligers behoorlijk zwaar. Ontdek dat bridgen niet mijn kaartspel is en na het zomerreces stopte ik daarmee. Een week op het vakantiepark te Dalen samen en met Daan was heel fijn. Kim komt in Winschoten wonen en dat is voor ons beiden fijn. De week dat Daan er is zijn wij in haar huis en de andere week in de mijne.

Voor 2019 zijn er geen concrete plannen. Als 'gezinnetje' op vakantie gaan en samen met z'n tweetjes. Roncesvalles en toch de fotografie verder beoefenen staat mij zo voor de geest. Ook is er wekelijks de yoga en dat blijft erg goed voor mijn lijf en geest. Voor het Groninger Landschap controleer ik wandelroutes en tweemaal per week wielrennen met Joop zijn club. Een intensieve beginnerscursus Spaans heb ik gevolgd maar ga er niet mee door. Doe nu een cursus Frans. Met elke dag een dagdeeltje sporten, wandelen en huishouding is elke week gevuld.

 

 

Ik wens dat iedereen doordrongen wordt van de zorg en liefde die nodig is voor het voortbestaan van onze wereld; de liefde voor de aarde en haar bewoners. Want alleen wij mensen zijn in staat haar te behoeden voor een totale vernietiging.

 

Ik wens jou een fijn en liefdevol 2019.